Grote steden in nabijheid

Grote steden in nabijheid

Maastricht

Maastricht is de bourgondische parel van het zuiden. Haar historisch centrum, kleine steegjes, restaurantjes, musea, bioscopen, theater en winkels maken het een erg aantrekkelijke stad. Het is niet voor niets al jaren een van de populairste toeristenbestemmingen van Nederland.

Aan de stationskant van het centrum ligt de hippe wijk “Wyck”. Hier bevinden zich de meest vernieuwende designwinkels en charmante restaurantjes.

Zin in een rustige wandeling vlakbij de stad? Dan is de Sint-Pietersberg de perfecte omgeving. Hier worden ook diverse rondleidingen door het immense grottenstelsel gegeven. Voor een pitstop tijdens de wandeling raden wij het prijswinnende terras en pand (uit 1846) van Buitengoed Slavante aan.

Aken

Aken bevindt zich in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Voor de stad, vlakbij het Drielandenpunt, liggen de natuurparken de Hoge Vennen en de Eifel.

De stad staat vooral bekend om het bruisende leven. De gezellige winkelstraten nodigen uit tot flaneren, slenteren en eindeloos winkelen. Aan de Münsterplatz is het heerlijk slenteren langs prachtige etalages van luxe speciaalzaken en traditionele bäckereien.

Zodra de zon zich laat zien, zijn de pleinen overvol en zorgen muzikanten voor extra vakantiesfeer.

 

Luik

Luik staat bekend om zijn diversiteit aan culturen en exotische restaurantjes; met name de wijk Outremeuse. Luik is een stad van tegenstellingen. Zo staat de historische bebouwing in contrast met de moderne architectuur. De grootste stad van Wallonië bergt talloze interessante musea, galeries, theaters en een opera.

In Luik staat de grootste markt van Europa: “La Batte”. Elke zondag kunt u hier verse (streek)producten kopen tijdens een gemoedelijke wandeling langs de Maas. Luik is een aantrekkelijke winkelstad en met al haar restaurants een perfecte bestemming voor bourgondiërs.