Fietsen

Fietsen

Fietsen in het Heuvelland van Limburg biedt verschillende mogelijkheden. Zo kent het Heuvelland prachtige, stille landwegen, maar ook mooie historische gebouwen. Nostalgische dorpjes met vakwerkboerderijen liggen er verscholen in het groen, bijzondere stadjes duiken op vanachter de hoogstamboomgaarden. Geen wonder dat het landschap bekroond is met vijf sterren! Fietsen in het Heuvelland wordt zo nog leuker.

Voor u als fietsende gast van Bie os Heem hebben wij enkele prachtige fietsroutes voor u in petto. Laat u verassen van de vele uitdagingen die u zult tegenkomen in ons prachtige Heuvelland. Maar uiteraard zijn er ook andere  talloze routes te vinden op https://www.routeyou.com/

1: Hartje Heuvelland: Start en eindpunt Bommerigerweg 23, 6281 BR Mechelen. Afstand 57,8 km Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Wie de steile beklimmingen en de zoevende afdalingen van Hartje Heuvelland aandurft, krijgt daar de absolute parels van Zuid-Limburg in één fietsroute voor terug. Je beleeft het aandoenlijke bergdorpje Vijlen, het gezellige Bocholtz en Simpelveld en Ubachsberg, met het authentiek Limburgse wijngoed Fromberg. Je vervolgt je weg naar Wijlre met zijn Brand Bierbrouwerij, het sportieve Gulpen en je gaat zelfs de grens over naar het Belgische Teuven. Onderweg word je getrakteerd op de adembenemende uitzichten van het groene heuvelland, de schaduwrijke bosschages en de gezelligste terrasjes om een welverdiend glas fris te drinken. Deze route volg je via de knooppunten 90, 93, 96, 97, 89, 88, 57, 58, 85, 83, 84, 428, 427, 92, 90. Of je nu begint bij Buitenplaats de Mechelerhof in Mechelen of bij De Vijlerhof in Vijlen, je fietstocht is hoe dan ook van begin tot eind spectaculair en wondermooi.

Download het GPX bestand

2: Mergelland Fietsroute Zuid-lus: Start en Eindpunt Parkeerplaats Mosaqua Landsraderweg 11 te Gulpen. Afstand 64 km Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De Mergellandroute slingert dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland. De totale fietsroute is ruim 155 km lang, maar je kunt ook kiezen voor een korter traject.

Deze zuidelijke lus van circa 64 km leent zich prima voor een dagtocht. Kies dan wel voor de e-bike, want onderweg moet je behoorlijk klimmen en dalen. Hoogtepunten onderweg zijn natuurlijk het Drielandenpunt, karting Vaals, statige kastelen en oneindig veel vakwerkhuisjes met op de achtergrond natuurlijk de prachtige uitzichten op de golvende heuvels.

 

In Vijlen ontdek je wijngaard St. Martinus, die al verschillende keren is uitgeroepen tot ‘Beste wijngaard van Nederland en ook het befaamde miljoenenlijntje hoeft geen verdere uitleg meer te hebben. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt.

 

Download het GPX bestand

3: Wijnroute Zuid-Limburg:  Start en eindpunt Rotterstraat 6-14, 6294 Vijlen. Afstand 75 km Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

 

Deze fietsroute voert je langs het beste wat bourgondisch Limburg je te bieden heeft. Dwars door het Limburgse Heuvelland trotseer je klim na klim. Onderweg kom je bekende Limburgse wijngaarden tegen, zoals Wijngoed Frombergen, Domein Holset, Wijngaard Kruisboom, Wijngoed Wahlwiller en Wijndomein St. Martinus. Verder ontdek je verschillende andere locaties die eveneens bekend staan om hun Zuid-Limburgse streekproducten, zoals Chateau St. Gerlach en de Eyserhalte. Al met al genoeg te ontdekken tijdens deze route, die bovendien een pittige uitdaging biedt voor de ervaren fietser. In de maanden september en oktober kun je onderweg een van de wijnevenementen aandoen, of druiven plukken in Wijndomein St. Martinus. De route start bij St. Martinus, waar voldoende parkeermogelijkheden zijn. Je volgt de Wijnroute vervolgens via de volgende knooppunten: 90-86-85-58-59-60-61-63-62-56-55-54-57-88-87-89-97-96-94-93-90.

Download het GPX bestand

4: Amstel Gold Race tourversie 150 Km.

 

In de 150 kilometer route moeten 2.186 hoogtemeters overwonnen worden. Dat betekend  dus een echte kuitebijter voor de echte racefietser en doorgewinterde doorzetter. In deze tocht kom je onder andere de volgende beklimmingen tegen:

 • Geulhemmerberg
 • Bemelerberg
 • Heiweg
 • Bukel
 • Loorberg
 • Camerig
 • Gemmenicherweg
 • Drielandenpunt
 • Kruisberg
 • Eyserbosweg
 • Huls
 • Midweg
 • Fromberg
 • Keutenberg
 • Cauberg

Download het GPX bestand